Yogales in het centrum van Arnhem

Yoga in het Spijkerkwartier
Maandag, dinsdag, donderdag van 19:45 tot 21:00 uur.
Boek nu een les!

Hatha yoga met veel persoonlijke aandacht

Docent

Yoga is mijn passie. Ik ben begonnen met yoga omdat ik een blessure had opgelopen tijdens het volgen van de opleiding ‘docent dansexpressie.’ Mijn bilspier was totaal verkrampt bleek later. De norm op de opleiding was “niet kniezen bij pijn maar door drukken”. Een zeer gewelddadige manier om met je lijf om te gaan, al zeg ik het zelf. Maar ja ik was 20, had ambitie, dus ging ik compleet over mijn fysieke grenzen. Het was voor mij de juiste keuze om na een jaar pijn, te stoppen met deze opleiding. Ik ben uiteindelijk docent Beeldend Vormen geworden. Op het speciaal onderwijs. En later op een gymnasium.

Ik ben in die 23 jaar altijd yoga blijven doen. 3 jaar geleden ben ik begonnen met les geven aan mijn leerlingen. Later aan wat vrienden. Inmiddels een opleiding afgerond. Docent hatha yoga. Een vervolg opleiding start in september. Yoga leert mij om bewust te worden van wat ik denk over mijzelf en hoe ik met mijn lijf omga.

Yoga staat voor geweldloosheid. Met respect omgaan met jezelf en de ander. Een mooie bijkomstigheid is dat je door aan yogaoefeningen te doen je sterker en flexibeler wordt. De houdingen de ademhaling volgen, brengt je bij jezelf en in het moment. Dit wil ik graag doorgeven.